Atelier Quartier - Seppe Baeyens (Ultima Vez) & Ief Spincemaille

Performance - Workshops - 6+ - Woordloos

Open atelier rond hedendaagse dans

Atelier Quartier is een open atelier waar een intergenerationele groep met uiteenlopende achtergronden kunnen proeven van hedendaagse dans. Met choreograaf Seppe Baeyens gaan ze samen op zoek naar wat dans voor hen betekent. Dit laagdrempelig atelier staat open voor zowel de dansgemeenschap als voor mensen die moeilijk toegang vinden tot de wereld van dans of theater. Techniek staat dan ook niet centraal, maar vooral de goesting om te bewegen. Op deze manier wil Ultima Vez het draagvlak voor hedendaagse dans binnen de buurt, de samenleving blijven vergroten.

Op het festival SuperVliegSuperMouche nodigt Ultima Vez het project Rope (2017) uit, van beeldend kunstenaar Ief Spincemaille. Alle deelnemers worden uitgenodigd rond een lang koord van 60m lang en 200kg zwaar. Samenwerken is de sleutel om met dit touw aan de slag te gaan. Je kan vrij aansluiten. Geen ervaring vereist.

Doorlopend atelier : 13:00 - 16:00

Installatie Rope : 12:00 - 13:00 + 16:00 - 18:00

Credits Atelier Quartier :
Artistiek leider : Seppe Baeyens
Coördinator : Sam De Wit / Ultima Vez
Productie : Ultima Vez

Credits Rope :
Concept & realisatie: Ief Spincemaille
Technisch assistent : Bout de Beul
Gevlochten door de gedetineerden van de gevangenis van Leuven. Dank aan : Cellmade Textiel onderzoek : Leila Boukhalfa & Jan Duerinck
Rope is gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid, Werktank (België) en N.O.W. in opdracht van N.O.W. (New Open Working Process for the Performing Arts) met de steun van Extrapole, Fabbrica Europa, Indisciplinarte, Latitudes contemporaines, Lokal, Mom/El Vivero, Trafo, WPZimmer - mede gefinancierd door Creative Europe.