Studio Cité - Benjamin Vandewalle: 31.07 & 01.08

Performance - Theater - Surprise

'Kunstenkermis strijkt neer in Sint-Gillis!'

 

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is… een danser, een toeschouwer, een stoeprand, een voorbijganger, of nee, toch een danser. In Studio Cité wordt je blik op de wereld gericht, gestuurd, omgeleid en verdraaid. Betreed op je eentje een rijdende spiegelkar, vorm met andere toeschouwers een dansende cirkel, of blijf aan de rand staan kijken hoe mensen met periscopische maskers op hun weg zoeken. Je bent tegelijk toeschouwer én performer. Als choreograaf van de blik speelt Benjamin Vandewalle met de manier waarop we de realiteit waarnemen, en daagt onze perceptie uit. Hoe observeren we de omgeving en de mensen die er deel van uitmaken – en durven we ons over te geven aan nieuwe gezichtspunten? Met Studio Cité zet Vandewalle een artistieke kermis neer die onverwachte ervaringen biedt op Brusselse pleinen. 

Benjamin Vandewalle – sinds 2017 artist-in-residence in het Kaaitheater – noemt zichzelf stadschoreograaf. Zijn performances Walking the line en Inter-View waren al te zien in het kader van Park Poétik de voorbije jaren.

‘The public space is where conflicting points of view are confronted without any possibility of a final reconciliation.’ – Chantal Mouffe (Agonistics)

 

 

Zaterdag 31.07 en Zondag 1.08 doorlopend 13h - 18h : Square Moscou 

Facebook event